Algbonde Sökes

Var med oss och bygg framtidens gröna industri! Att arbeta på Swedish Algae Factory innebär att vara pionjär inom hållbar produktion. Nu söker vi en medarbetare som vill ta på sig rollen som Algbonde och arbeta i vårt växthus där vi odlar framtidens grödor. I rollen kommer du att få möjlighet att vara med att utveckla odlingssystemen och utgöra en viktig del av vår produktion.

I arbetsuppgifterna ingår skötsel av odlingen, såsom skörd och provtagning. Du kommer att ha mycket kontakt med den intilliggande fiskodlingen som vi är anslutna till i vår aquaponiska, cirkulärekonomiska modell. Det kommer även att ingå förbättringsarbete av odlingssystemen som till exempel byggnation av rörsystem samt att hålla ordning och reda i växthuset. Arbetsplatsen är i Kungshamn nära Smögen.

Att jobba på Swedish Algae Factory innebär en strävan mot en renare industri och en bättre miljö. Från koldioxid och övergödning skapar vi, genom vår kontrollerade algblomning, nya produkter som bland annat kan förbättra solceller. Företaget är sprunget ur ett samarbete mellan Göteborgs Universitet och Chalmers och består nu av sex personer. Under de fyra år vi funnits har vi tagit oss från experiment till produktion i pilotanläggning och nu bygger vi ut. Vi har nyligen genomfört leveranser till kunder och förbereder oss på att ta steget från pilot till full industriell skala.

Jobbet omfattar 50 % och är tidsbegränsat, 2018-10-22 till 2019-03-31 med möjlighet till förlängning. Arbetet kräver ingen speciell utbildning eller erfarenhet. Att vara beredd på att ta i och att se lösningar där andra ser problem är egenskaper vi värdesätter.

Arbetet är varierat men kan vara fysiskt krävande. B-körkort är meriterande.Ta chansen och sök ett jobb som inget annat där du kan skapa möjligheter för miljön i ett av Sveriges mest innovativa företag.Skicka ansökan till gustav@swedishalgaefactory.com före den 19 oktober, men urvalet sker kontinuerligt och hittar vi den rätta kommer tjänsten att tillsättas tidigare. Bifoga CV och ett personligt brev. Om du har några frågor svarar jag gärna på dem via mail eller telefon, 0709307636

Gustav Knutsson
Product Manager
+46 (0) 709 307 636
gustav@swedishalgaefactory.com